Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Remek kezdeményezés!

2012.09.21

 

Csütörtökön amolyan civil fórumot rendeztek a Polgármesteri Hivatal tanácstermében. Ehhez hasonló már korábban is volt, ám ezúttal a képviselőket is meghívták erre! Sajnos „szépséghibaként” éppen a Szociális Bizottság ülésével egyidőben zajlott ez, így aki bizottsági tag, az jelentős késéssel tudott csak csatlakozni a népes társasághoz.

 

Ám annyit így is sikerült leszűrni, hogy ez remek kezdeményezés! Itt végre azt lehetett érezni, hogy partnerként és egyenrangú félként kezelik a civileket, bevonják őket a döntéshozásba, és számítanak rájuk. Az ilyen kommunikációval már egyértelműen lehet apellálni az oly sokat hangoztatott összefogásra, együttműködésre vagy éppen a segítségnyújtásra.

 

Remek példa erre a Régi tanácsháza épületének további javítása, tetőszerkezetének renoválása. Márok Csaba polgármester ugyanis felkérte a civil szervezeteket és szerveződéseket a közreműködésre! Nem kellett könyörögnie. A barátságos hangnem, a partneri közeledés szinte azonnal kihozta a jelenlévők lokálpatriotizmusát, ami óriási érték. Ki alapanyaggal, ki kétkezi munkával lesz jelen a munkálatoknál...

 

Hogy eljutottunk eddig, az hatalmas eredmény; a „jobb későn, mint soha” elv itt is él, polgármesterünk ennek felismeréséért minden dicséretet megérdemel.

 

Még néhány nap, és nyit a Kiss Kálmán Művelődési Ház, vadonatúj nyitvatartással és programsorozattal.

http://www.mezohir.info/index.php?option=com_content&task=view&id=1073&Itemid=1

Ebben is nagy szerepe lehet a civileknek, hiszen kapcsolataikkal, közvetítésükkel és részvételükkel jelentősen hozzájárulhatnak Ijjas Gizella művelődésszervező által koordinált munka sikerességéhez.

 

Ha a hangnem, a közeledés és a bánásmód hasonló lesz a mostanihoz, akkor bízvást számíthatunk rájuk továbbra is.

 

A következő összejövetelre október 18-án, csütörtökön kerül sor.

 

Bán Balázs, képviselő

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.