Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tűzoltóink sikere és községi helyzete

2012.09.12

 

Eredményesen pályáztak a megyei önkéntes tűzoltó egyesületek

 

Az önkéntes tűzoltó egyesületek 2012. évi támogatására kiírt pályázatra összesen 317 pályázati dokumentáció érkezett a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigaz-gatóságra - tudósított a Fejér Megyei Hírlap. A benyújtott dokumentumok elbírálása a bíráló bizottság által meghatározott és elfogadott prioritások, illetve szempont-rendszerek figyelembe vételével történt meg.

 

A pályázaton Fejér megyéből sikeresen vett részt Baracs, Csákvár, Csókakő, Fehérvárcsurgó, Isztimér, Lajoskomárom, Lepsény-Mezőszentgyörgy, Lovasberény, Mezőfalva, Iszkaszentgyörgy, Pázmánd, Pusztaszabolcs, Sárosd, Vál, Velence és Vértesboglár önkéntes tűzoltó egyesülete - tájékoztatott a katasztrófavédelem.

 

Az országosan kiírt pályázaton gépjármű- és tűzoltótechnika-felújításokra, felújított légzőkészülékek, tűzoltótechnikai és védőeszközök beszerzésére és átadására, valamint a különböző képzéseken történő részvételre nyújthattak be támogatási kérelmet az önkéntes tűzoltó egyesületek. A bíráló bizottság a pályázati kiírás vonatkozó pontja alapján két önkéntes tűzoltó egyesület igényét utasította el. Ez azt jelenti, hogy 315 egyesület a pályázati keretösszegből megvalósuló támogatás valamely formáját elnyerte. Fejér megyéből sikeresen pályázott Baracs, Csákvár, Csókakő, Fehérvárcsurgó, Isztimér, Lajoskomárom, Lepsény-Mezőszentgyörgy, Lovasberény, Mezőfalva, Iszkaszentgyörgy, Pázmánd, Pusztaszabolcs, Sárosd, Vál, Velence és Vértesboglár önkéntes tűzoltó egyesülete. A pályázat lebonyolításának következő eleme a szerződések megkötése lesz, ennek előkészületei már zajlanak.  

 

A pályázat eredménye letölthető az igazgatóság honlapjáról a https:/fejer.katasztrofavedelem.hu címen:

http://fejer.katasztrofavedelem.hu/index.php?subpage2=1&subpage1=23&subpage=1&contentId=123274

 

Forrás: fmh.hu / Fejér Megyei Hírlap

 

Községi helyzet

 

Ami pedig önkéntes tűzoltóink mezőfalvi helyzetét illeti, az bizony eredményeik és munkásságuk ellenére nem túl rózsás.

 

És itt főként a Polgármesteri Hivatal által tanúsított hozzáállás vet fel - nem csak képviselői - kérdéseket...

 

Nyilván a kedves Olvasóban is születnek ilyenek, mihelyt megismeri a mezohir.info hírportálon leírtakat...

http://www.mezohir.info/index.php?option=com_content&task=view&id=1068&Itemid=1

 

Bán Balázs

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.