Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A márciusi testületi beharangozója

2013.03.21

 

Mezőfalva Nagyközség Önkormányzatának Képviselőtestülete

2013. március 27-én, szerdán, 16 órától

tartja soros ülését.


Az ülés helye:

Mezőfalva Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó-terme.

 

Az ülés napirendje:

Tájékoztató az egészségügyi alapellátás helyzetéről és a védőnői szolgálat tevékenységéről.

Előadók:

Dr. Tassy Péter, háziorvos

Dr. Mallár Erzsébet, fogszakorvos

Dr. Kosztándi-Molnár Éva, gyermekorvos

Kaló Eszter, védőnő.

 

Tájékoztató a mezőfalvi civil szervezetek és szerveződések, valamint a Mezőföldi Híd Egyesület tevékenységéről.

Előadók:

A civil szervezetek és szerveződések vezetői

Márok Csaba, polgármester.

          

A Közbeszerzési terv elfogadása.

Előadó: Borbély Anikó, jegyző.

 

Egyebek, bejelentések.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Szemét ügy!

(xyz, 2013.03.22 09:50)

Képviselő Úr!Az egyebekben tolmácsolja a szemétszállítási díj mérhetetlen emelése miatti lakossági felháborodást,és ön is gyakoroljon ön kritikát !

Re: Szemét ügy!

(Horváth László, 2013.03.22 22:12)

A képviselők nem ilyen díjról döntöttek január elsején! Én ott voltam a testületin. Ez pedig a témával kapcsolatos hír: http://www.mezohir.info/index.php/mezohir/98-horribilis-oesszegu-a-szemetdij-mezofalvan

Re: Re: Szemét ügy!

(xyz, 2013.03.23 09:52)

Én úgy emlékszem ,hogy nem volt megegyezés a díjról a várható állami beavatkozás miatt,mint bizonytalansági tényező! A mostani számla alapján úgy látszik ,hogy minden hétre ki kell fizetni a szállítást még akkor is ha nem rakod ki az edényt az eddigi alapdíjban foglalt két ürítéssel szemben! Így az is előfordulhat ,hogy olyan szolgáltatásért kell fizetni amit nem vettél igénybe ez pedig törvénytelen! Képviselők jobban figyeljenek ha olyan ügyekben döntenek ,amelyek a lakosságot közvetlenül érintenek!Gondos pénzügyi bizottsági előkészítő munka az ilyen anomáliákat megelőzhetné!

Re: Re: Szemét ügy!

(xyz, 2013.03.23 15:12)

Lacikám,ha ott voltál akkor nem figyeltél ,ahogy most a képviselők sem akarnak emlékezni. A díjat a regionális központ határozza meg ,mely 4Ft/liter. Maratoni volt című írásban tesz említést Balázs!

Re: Re: Re: Szemét ügy!

(Bán Balázs, 2013.03.23 23:07)

Tisztelt xyz!

Köszönöm leveleit, és elnézést kérek a nem azonnali válaszért!

Teljesen jogos, hogy egy polgár a képviselőjét, illetve a képviselőket kéri számon a kialakult helyzetért! Egy normális demokráciában különösen... Sajnos a miénk nem az. Több okból sem. Csak kettőt ezek közül - a konkrét ügyhöz kapcsolódóan - említenék meg:
1. Hazánkban jelenleg nem az önkormányzatok (közvetve a lakosság) hatáskörének bővítése, hanem épp ellenkezőleg: a jelentős csorbítása zajlik, és valamiért(...) ez a cél.
2. A helyi kommunikáció messze nem áll azon a szinten, ahol - alapkövetelményként - kellene, hogy álljon: képviselőként semmiféle hivatalos(!) jelzést az ügyről nem kaptam; Horváth Laci mezőhíres portáljáról tudom, hogy hétfőn lesz valamilyen összejövetel; gondolom a polgármester úr és a szolgáltató vezetője között...

Félre ne értse, szó sincs részemről "elhárításról", csupán jelzem: így, ilyen körülmények között meglehetősen nehéz képviselőként hatást gyakorolni bárkire és bármire... Így volt ez novemberben, és így van ez most márciusban is.

Íme az idézet az említett cikkből:
"A hulladékszállítási díj meghatározásában sem lesz szavunk januártól. A regionális központ által megállapított 4 forintos, literenkénti áremelést - vétójog nélkül - tudomásul kellett vennünk."

Többet most, lassan négy hónap távlatából sem tudok ehhez hozzáfűzni. Magam is kíváncsian várom a hétfői megbeszélés eredményét, illetve a szerdai testületi ülést, ahol természetesen szó lesz erről.

Tisztelettel:
Bán Balázs

Re: Re: Re: Re: Szemét ügy!

(xyz, 2013.03.24 11:33)

Balázs, köszönöm korrekt válaszod! A hétfői egyeztetés a szolgáltatóval szerintem nem lesz más mint a polgi felelősségének tompítása,már mint ami a tájékoztatás hiányát érinti! Úgy gondolom a díjon nem lesz változtatás,meg a kommunikációban sem! Azért a testületin remélem felhozod a témát!Üdv!

Re: Re: Re: Re: Re: Szemét ügy!

(Bán Balázs, 2013.03.24 20:43)

Kedves xyz!

Szerintem nem is kell felhozni e témát, mert ez az eset megkerülhetetlen lesz. Én azért optimistább vagyok; úgy gondolom ez az áremelés mindent egybevetve is meglehetősen túlzó... A kommunikáció tekintetében viszont nekem sincsenek illúzióim...

Üdvözlettel:
Bán Balázs