Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A keddi rendkívüliről

2013.03.15

 

A keddi rendkívüli testületi ülésen három fő téma került terítékre:

 

Önkormányzatunk lehetőséget kap arra, hogy a helyi önkormányzatokról szóló törvényben meghatározottak szerint a kéményseprő-ipari közszolgáltatást, mint önként vállalt feladatot átvállalja. Ezzel élünk is. Előzmény: 2013. január 1-jétől ezen közszolgáltatás biztosítása a megye egész területén a megyeszékhely megyei jogú város (Székesfehérvár) önkormányzatának feladatkörébe került. Településünkön a közszolgáltatást jelenleg, és - döntésünk értelmében - a továbbiakban is a szekszárdi CAMINUS Tüzeléstechnikai Kft. közszolgáltató látja el 2014. december 31-ig.

 

A járási hivatalok országszerte 2013. január 1-jétől jöttek létre. Ezek igény és feltételrendszer függvényében kirendeltségeket alakíthatnak a hatáskörükhöz tartozó településeken. A Dunaújvárosi Járási Hivatal Mezőfalván alakított ilyet, a Polgármesteri Hivatal bejárati ajtajával szembeni 30 nm-es irodában. A képviselőtestület döntött ennek ingyenes használatba adásáról és javaslatot tett arra, hogy a rezsiköltségek (üzemeltetési, fenntartási és karbantartási költségek) miként kerüljenek megosztásra.  

 

Kérésemre Márok Csaba polgármester tájékoztatta a testületet: a nyugdíjba vonuló Dr. Woth Lászlót Borbély Anikó váltja a jegyzői poszton. Anikó eddig az aljegyzői feladatokat látta el. Az új törvény értelmében kizárólag a polgármester dönt a kinevezésről, és legfeljebb tájékoztathatja erről a képviselőtestületet. Ez végül megtörtént…

 

Bán Balázs, képviselő

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.