Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Akik itt nincsenek pikszisben...

2012.11.14

 

Egy olyan hír, mely ismét elgondolkodtató…

Hír, melyet a Magyar Távirati Iroda adott ki. Egy mezőfalvi egyén nemes, hagyományos és országhatáron is túlnyúló kezdeménye-zéséről, mely sok helyütt örömteli fogadtatásra talál. Csak éppen szűkebb hazájában, Mezőfalván nem… Pazarló-, egyúttal önkényes módon tudomást sem hajlandó venni róla a legfelsőbb, községi vezetés.

Az okokat lehetne firtatni, melyek között a lenézéstől az irigységen át a hozzánemértésig széles körben juthatnánk erre vagy arra a következtetésre. Ám mindez csupán felesleges időtöltés lenne.

Akik nincsenek behódolást kívánó pikszisben, azok itt a fejük tetejére is állhatnak. A teljesítmény nálunk (is) csupán sokadik a sorban…

Ime az MTI-hír:             

Mikulás-futás a határokon is túl

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is érint határokon túli helyszíneket a Mikulás-futás téli szabadidősport-sorozat, amelyet önerőből szervez a mezőfalvai Kovács István.

kovacs.jpg

Vitte a lángot 2008-ban Pekingben, közvetlenül az Olimpia előtt. Mezőfalván ez sem számít...

Az első futásra a dunaújvárosi Zalka óvodában került sor november elején, a következő állomások között szerepel Daruszentmiklós, Szabadegyháza, Alsószentiván, Nagylók, Sárbogárd, Cece, Baracs, Sárosd, a Vajdaságból Horgos, Martonos, Zenta és Magyarkanizsa.

 

A programban szerepel futás, kocogás a Mikulással, az intézmények környékén a madáretetők feltöltése, élmény-beszámolók, beszélgetés a sportolás fontosságáról. Karitatív akciók is színesítik a műsort: a karácsonyhoz közeledve a családokat megunt, de még jó állapotban lévő játékok, könyvek gyűjtésére buzdítják a Mikulás-futás szervezői - az adományok a szegényebb sorsú gyerekek ajándéka lesz.

"A Vajdaságban a munkámat Dávid Kittike segíti, ő lett a Mikulás kiskövete, miután sikeres életmentő műtétet hajtottak végre rajta" - mondta a hosszútávfutó, aki 1998-ban elfutott a finnországi Rovaniemibe, és megkapta a Mikulás-nagykövet címet. "Agydaganattal operálták, de már jól van, olyannyira, hogy több településen vendégként ő indítja el a futást, és persze a résztvevők megismerhetik Kittike történetét arról, hogyan győzte le betegségét. Az új együttműködések új helyszínekre is elviszik a kezdeményezést, ugyan még szervezzük, de Székes-fehérvárnak köszönhetően idén várhatóan Csíkszeredán is lesz program."

Kovács István önerőből szervezi a kistérségi programokat a gyerekek részére - a Mikulás-futás mellett tavasszal a Nyuszi-futást -, évente 60-65 helyszínre jut el, többségükre kerékpárral.

 

Forrás: MTI

 

Linkek:

http://www.mikulasnagykovet.hu/

http://www.bemutato.eoldal.hu/

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.