Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyílt képviselői indítvány - februárban

2013.02.26

 

Képviselői indítvány

Témái:

1. Szórakozóhely létesítése községünkben

2. Volán buszok Székesfehérvárra és -ról

3. Közbiztonság

 

Tisztelt Polgármester úr!

Tisztelt Alpolgármester úr!

Tisztelt Aljegyző-asszony!

Tisztelt Képviselőtársak!

 

1. A múlt hónapban vetettük fel, hogy kezdenünk kéne végre valamit az egykori diszkó épületével. Profik érdeklődtek a hely kapcsán, üzemeltetési elképzelésekkel. Abban állapodtunk meg, hogy első lépésként terepszemlét tarthatnak. Íme, az eredmény:

„Egy rövid húszperces felmérés után arra jutottunk: óriási összegeket kellene a helybe invesztálni ahhoz, hogy időtálló és színvonalas szórakozóhelyet kapjunk. Rengeteg mindent kellene bontani, felújítani, hogy szerethetővé váljon a hely. Például a mosdók, a wc-k is teljes felújítást igényelnének! A mai kor követelményeinek ezek már nem felelnek meg; ez alsó hangon is 2-3 millió forint. Hasra ütve nagyjából 15 millió forintos beruházásra lenne szükség ahhoz, hogy minőségi, időtálló és szerethető helyet kapjunk. Durva túlzással akkor is előrébb lennénk, ha csak a négy fal állna és nem kéne rengeteg mindent bontani, kihordani és felújítani... A tűzoltónak, ahogy hallottuk, nem felel meg a lépcső... Nem tudjuk, hogy a faszerkezetből mi maradhatna meg... A burkolatok sérültek sok helyen, a tükör ma már elavult, mindet el kéne tüntetni a falakról, így a műanyag burkolatot is; és egy csomó dolog most még nem is látható. Például: mi van a burkolatok mögött, milyen a villamoshálózat állapota, elég-e a villanykapacitás? Sorolhatnánk… Lehet, hogy 5-6 millió forintból valamit össze lehet "gányolni", de mi nem vagyunk ennek a hívei...
Így sajnos számunkra érdektelenné vált a dolog. Nem gondoltuk, hogy ennyi mindent fel kell újítani. Mindenesetre köszönjük a lehetőséget!”

Nos, a kérdés megítélésem szerint az, hogy az épület tekintetében miként tovább? Mert az most már világos, hogy szórakozóhelyet itt nem tudunk üzemeltettetni. Az is egyértelműnek tűnik, hogy mi, önkormányzatilag az épület megfelelő felújítására nem tudunk komolyabb összeget beinvesztálni. Márpedig biztos, hogy a gyors „hozzányúlás” elmaradásával egyre romlik és bomlik az épület állaga, ezzel együtt pedig fokozatosan csökken a használhatósága is. A pályázati lehetőségek felkutatása az egyetlen megoldás? Hogyan tovább?

 

2. Még a januári falugyűlésen az egyik lakó vetette fel, azóta pedig mások is, hogy mit tegyenek a diákként Székesfehérvárra járó gyermekeikkel, merthogy van egy busz a megyeszékhelyre korán reggel, és van onnan egy este. Ennyi. A „Volán” megszüntette napközbeni, közvetlen járatait, így a diákok csak Dunaújváros felé kerülve tudnak hamarabb hazaérni. Ugyanakkor ebben az esetben bérletet a tanuló csak Székesfehérvár-Dunaújváros és Dunaújváros-Mezőfalva útvonal között tud venni. Eltelt több mint egy hónap. Tehetünk-e valamit? Az ígéretnek megfelelően az illetékesekkel sikerült-e felvenni a kapcsolatot?

 

3. Közbiztonságunk csapnivaló. A múlt heti rendkívüli ülésünkön elhangzott, hogy a megyei rendőrkapitány úr személyesen látogat községünkbe, megoldást keresve az áldatlan állapotokra. A kérdésem az, hogy szándékunkban áll-e a falu lakosságát bevonni a megoldáskeresésbe? Például egy falugyűlés összehívásával. Egyrészt, mert egyre többen érintettek; másrészt, mert félő: idővel „elszabadul a pokol”…

 

Bán Balázs, képviselő

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.