Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Új képviselői indítvány

2013.01.28

 

Képviselői indítvány

Téma:

Szórakozóhely létesítése községünkben

 

Tisztelt Polgármester úr!

Tisztelt Jegyző úr!

Tisztelt Aljegyző-asszony!

Tisztelt Alpolgármester úr!

Tisztelt Képviselőtársak!

 

Természetesen csak a magam nevében beszélhetek, és a magam képviselői véleményét írhatom le…

 

Amikor megvásároltuk a Kinizsi utcai Diszkó épületét, reményteljes volt a helyzet: fiataljainknak, és a már nem is annyira fiatal mezőfalviaknak lehet, sőt lesz egy olyan helyük, ahol minőségi szórakozást találhatnak, biztonságos keretek között. A hely központisága, annak adottságai és az a vezetői eltökéltség, ami akkor tetten érhető volt, komoly lehetőségeket sejtetett.

 

Nos, az ingatlan vásárlása óta eltelt két-három év, és néhány egyedi alkalom kivételével csak zárt ajtókkal találkozhatunk itt. Természetesen ismerem az indokokat: önkormányzati pénzen - felújítás végett - hozzá kellene nyúlni az épülethez, és erre nincs fedezet.

 

De mi lenne akkor, ha más, ha valaki olyan nyúlna hozzá a diszkóhoz, aki ért hozzá, akinek ez a szakmája? Aki tudja, mik az igények; hogyan kell üzemeltetni egy szórakozóhelyet professzionális módon. És aki képes befektetni.

 

Igen, van, illetve vannak ilyen személyek!

 

Megfelelő kondíciójú bérbeadással több legyet is üthetnénk egy csapásra: volna egy igényes hely, ahol a mezőfalviak szórakozhatnának; lenne egy hely, amit bérleménybe adva felújít-tathatnánk és korszerűsíthetnénk önkormányzati beinvesztálás nélkül; valamint lehetne egy olyan exkluzív színhely, melyet önkormányzati események megtartására is nyugodtan használhatnánk. Nem is beszélve arról, hogy akár még vendéglátós munkahelyeket is teremthetnénk mezőfalviak számára…

 

Nyilván az érdeklődés véges, hiszen máshol (is) tárt karokkal várják a befektetni vágyókat. Azokat, akik minden feltételnek és előírásnak megfelelve hajlandóak beruházni komoly anyagi tételeket. Meglátásom szerint nem volna szabadna lecsúszni erről a lehetőségről!


Ui. Az indítványomhoz egy szakértő, a szórakoztató iparban igen jártas vállalkozó csatolta írásban szakmai véleményét és egyúttal támogatását. Azaz ezúttal már nem csupán egy képviselő „álmodozásairól” van itt szó… Ő azonban kérte: a személyét illetően egyelőre diszkréten kezeljük az ügyet, amit természetesen tiszteletben tartok.

 

Bán Balázs, képviselő 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.