Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vége a "gerillaharcnak"

2012.10.17

 

A Gerilla csődölt…


Dunaújvárosban (is) kidőlt az egyik piaci szereplő: a Gerilla Rádió 2006 óta szórakoztatta és informálta hallgatóit műsoraival, iparági pletykák szerint azonban az új médiatörvény miatt közösségi adóvá kellett átalakulnia, ennek feltételeit pedig gazdaságos működés mellett nem tudta megteremteni. Információink szerint a frekvencián hamarosan egy budapesti központú közéleti rádió kezdi meg hivatalos működését.


A városban jelenleg az El-Do Rádió és a Rádió24 működnek helyi, kereskedelmi rádióként, de a település fekvése miatt hallgathatóak a budapesti körzeti rádiók is, mint például a Music FM és a Juventus Rádió.

 

Forrás: radiosite.hu

 

Meglehetősen ritkán szoktunk dunaújvárosi témával foglalkozni, ezúttal mégis kivételt teszünk. Azért, mert a Gerilla Rádiónak több mezőfalvi kapcsolódási pontja is volt. Alapítótagja voltam ugyanis ennek a médiumnak, többedmagammal kiválva annak idején a Rádió24 kötelékéből. A Gerillában négy éven át dolgoztam.

gerilla-radio.jpg

Ami ennél sokkal fontosabb, hogy az elmúlt ciklusban Mezőfalva Önkormányzata is szerződésben állt a rádióval: szűk egy éven át a Gerilla heti rendszerességgel számolt be a községünkben történő eseményekről, mindig ügyelve arra, hogy minél többen szóhoz jussanak. Egy idő után azonban ez valamiért terhessé vált a legfelsőbb vezetésnek, így aztán anyagi okokra hivatkozva nem hosszabbítottak újra. Valószínűleg a nyilvánosság már akkor is zavarólag hatott…

 

Szép volt, jó volt, ég áldjon Gerilla Rádió!

 

Bán Balázs

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.