Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egy-egy gondolatsor...

2013.02.08

 

Ami a testületi ülést követő másfél hét távlatából engem továbbra is nagyon bánt: megint ékes bizonyítékát „szolgáltattuk” - ezúttal a kishantosi meghirdetett földek kapcsán (részletek a „Testületi januárban - 3. befejező rész” című cikkben) - a demokrácia megcsúfolásának. Annak, hogy mennyit ér jelenleg a képviselőtestület Mezőfalván, hiszen felette mindenféle következmény nélkül átnyúlnak és átnyúlhatnak bármikor, ahogy tetszik… És annak is modellt „állítottunk”, hogy mennyit ér ma községünkben egy felbecsülhetetlen értéket képviselő szerveződés segélykiáltása, illetve az ezt artikuláló választópolgár, aki segítséget és támogatást kér „tőlünk”… „Jeleztük”: nincs itt még 2014 nyara-ősze, úgyhogy csak nyugi…

 

Közbiztonságunk pocsék, nincs ezen mit szépíteni! Betörést követ betörés, már a falu centrumában is, olykor fényes nappal… Lakóházak, boltok - kifoszthatóság szempontjából egyre megy… Két rendőrünk kevés a megoldáshoz, rendőrőrs létrehozására most nincs esélyünk; polgárőreink megtesznek mindent, amit tudnak, ám sajnos az sem elegendő már. Természetesen vannak ötletek, elképzelések és taktikák, melyeket érdemes megvalósítani, kipróbálni és bevetni, de ezek sikeressége is kérdéses. Igazából e téren is elsősorban magunkra számíthatunk. És az összefogásra! Most mindennél fontosabb lenne egymásra, illetve minden gyanús jelre, neszre, hangra odafigyelni. Egyfajta szomszédok közötti riadóláncot létrehozni. A jelenlegi helyzet egyre kritikusabb, de tovább romolhat. Hiszen ha nincs egy védernyő, amiben a lakosság bízhat, akkor előbb-utóbb a magánfegyverkezés és az önbíráskodás lép előtérbe, ami elszabadíthatja a poklot. Jó lenne ezt elkerülni, de ha nem lesz más megoldás… Meg kellene találnunk!

Egy telefonszám (amit biztosan felvesznek):

Dunaújvárosi Rendőrkapitányság - 06/25/510-510.

 

Szabó Sándor szenzációs egyengetője asztalitenisz klubunknak. A 2003-ban létrejött formáció ugyan tagjai tekintetében némiképp fluktuálódott, ám eszmeiségében és célkitűzésében ugyanaz maradt: remek sportos szórakozást, valamint hasznos időtöltést kínál kicsiknek és nagyoknak, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A klubvezető, mint azt olvashattuk a legutóbbi községi újságban, várja azok jelentkezését is, akik ugyan még ütőt nem fogtak a kezükben, ám szeretnének megismerkedni e nagyszerű sportág alapjaival. Akik viszont jól bánnak már a kaucsukkal, azoknak a heti többszöri összejövetelen túl rendszeres nagyversenyekkel biztosít lehetőséget a megmérettetésre. Ezért kérte ő is, kértem én is, hogy ezek időpontjait véssük be községünk rendezvény-naptárába... Hiszen játékosként és nézőként is élményt nyújt az ezeken való részvétel. Íme, a várható időpontok:

Április 20. - József Nádor Kupa 

Június 27. - Vigasságok Kupa

Október 26. - Október Open

Mindehhez Szabó Sándor hozzátette még: - Lesz pluszban télapó versenyünk is, ami inkább csak játék; itt mindenki kap egy télapó-csomagot! Lejárok a Dunaújvárosi Főiskola Asztalitenisz Egyesületébe, így az ismeretség révén több alkalommal játszunk majd az ottaniakkal. Számítunk még a kisapostagiakra is egy-egy látogatás kapcsán, valamint a sárbogárdi asztaliteniszezőkkel is készülünk egy-két közös játékra.

 

Bán Balázs

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.