Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Februári testületi - 3., befejező rész

2013.02.28

 

Nagyszerű hír, hogy térfigyelő kamerarendszerünk kiépítésére továbbra is van esélyünk. Helyszíni bejárás lesz hamarosan, és már megszületett az a tervezet is, amely a legaktuálisabb helyzetnek megfelelően osztaná szét a kamerákat településünkön. Egyelőre hatot, ám ez a szám bővíthető. A pályázati project 2009-ben indult. Mindenképpen szükséges lenne támogatókat szerezni a kiépítés teljes körű megvalósításához, ezért számítunk mindazok segítségére, akiknek érdekük lesz a kamerák adta biztonsági fokozat megteremtése. És ha már a közbiztonság szóba került, Márok Csaba polgármester elmondta: Nagy Zoltán újonnan kinevezett rendőrkapitány látogatást tett községünkben, konzultált a mezőfalvi rendőrökkel, a Polgármesteri Hivatallal, valamint a polgárőrséggel is. Többek között abban maradtak, hogy március 12-én, 17 órától „Mezőfalva közbiztonsága” címmel lakossági fórumot is tartanak! Mindenkit várunk erre!

 

Az egykori diszkó épülete parkolópályára került. Miután az érdeklődő vállalkozók elálltak szándékuktól, marad a legalap-vetőbb és minél olcsóbb állagmegóvás. Ugyanis semmiféle épületfejlesztésre nincs keret, és nemigen írnak ki mostanában olyan pályázatokat, melyek segítségével javítható lenne a helyzet. A polgármester mindehhez hozzátette: az önkormányzat épületvásárlásának elsődleges célja a diszkó általi drogterjesztés kizárása volt, ez sikerült is… Sajnos többre nem futja.

 

A Volán székesfehérvári buszjárataival kapcsolatban Márok Csaba megtudta: takarékossági okokból szűnt meg több járat Mezőfalva és a megyeszékhely között. Az is igaz, hogy Dunaújváros felé kerülve nem lehet összevonni a Székesfehérvár-Dunaújváros és a Dunaújváros-Mezőfalva bérleteket. Hatáskörünk nincs ennek megváltoztatására, a polgármester azt tudja javasolni, hogy aki Fehérváron szeretne tanulni, az kollégiumi elhelyezést kérjen. Persze manapság - teszem hozzá - ez sem könnyű feladat…

 

Kovács István, a Jobbik helyi vezetőjének javaslatára székely zászló kerül hamarosan a Kiss Kálmán Művelődési Ház falára. Mint megtudtuk, a párt adja a zászlót, és kéri a képviselőtestület engedélyét ennek közterületen való elhelyezésére. A testület jóváhagyta és támogatta a szándékot.

 

Zárásul pedig álljon itt a következő két hét néhány színvonalasnak ígérkező programjának időpontja:

Március 2-án, szombaton Téltemetést rendeznek a Piac téren, 18 órától.

Március 4-én, hétfőn 15 órától Civil Fórum lesz a Polgármesteri Hivatal tanácskozó-termében, majd 17 órától a Don-kanyarban történt tragédia hőseire emlékeznek a Kiss Kálmán Művelődési Házban.

Március 8-án, pénteken Nőnapi műsorra invitál a Kiss Kálmán Művelődési Ház, 17 órától, ahol a vendégművész Pintér Tibor lesz.

Tavaszváró Jótékonysági Óvodabált rendeznek március 9-én, szombaton 19 órától az általános iskola tornatermében. Érdeklődni az intézményben és a Szülői Munkaközösségnél lehet.

Március 12-én, kedden 17 órától „Mezőfalva közbiztonsága” címmel lakossági fórum lesz a Kiss Kálmán Művelődési Házban!

Március 14-én, csütörtökön 17 órától az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére tartunk ünnepséget a Kiss Kálmán Művelődési Házban, majd ezt követően koszorúzással egybekötött fáklyás felvonulást a Petőfi-falig. Ünnepi beszédet mond Masinka Csabáné képviselőasszony.

 

Vége.

 

Bán Balázs, képviselő

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.